Soorten opslagruimte voor inboedelopslag

Opslagruimte_roermond

Soms kom je ruimte te kort of heb je tijdelijk extra ruimte nodig voor het opslaan van je inboedel. Opslagruimte huren kan dan een uitkomst zijn. Wil je weten welke soorten opslagruimte? Er zijn verschillende opties mogelijk. We hebben de meest voorkomende soorten opslagruimte voor je op een rijtje gezet.

Je inboedel opslaan

Opslagruimte huren op verschillende manieren:

Garageboxen worden verhuurd door bedrijven en sommige woningcorporaties. In de meeste gevallen ligt een garagebox niet vlakbij de woning. Garageboxen worden vaker gehuurd als winteropslag voor een boot of auto. Ga je voor inboedelopslag van meubels? Dan is het aantal vierkante meters opslagruimte juist van belang.

Een loods of schuur huur je meestal van particulieren. Zorg ervoor dat je dan wel goede en duidelijke afspraken maakt. Leg de (huur)prijs, de opzegtermijn en de aansprakelijkheid schriftelijk vast. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Verhuisbedrijven zijn soms ook genegen om je inboedel tijdelijk op te slaan als je je verhuizing ook aan hen uitbesteedt. De opslagkosten worden dan meestal in de totaalkosten voor je verhuizing opgenomen. Dit maakt het wat lastiger om de kosten te vergelijken met andere aanbieders zoals een inboedelopslagbedrijf.

Selfstorage of inboedelopslagbedrijven bieden verschillende soorten en maten opslagruimte aan. Je brengt je spullen er naartoe en slaat alles zelf op. Het aantal vierkante meters aan opslagruimte die je huurt, de toegankelijkheid van je locatie en de faciliteiten in de selfstorage maken het verschil in prijs.

Mobiele opslag is een opkomende en hele populaire variant. Een container of mobiele opslagboxen worden door het bedrijf leeg voor je deur geplaatst. Jij hoeft thuis alleen maar in te laden. Vervolgens haalt het opslagbedrijf je inboedel op en slaat het op in de opslag tot dat jij je inboedel weer nodig hebt. Of, het bedrijf verhuist je spullen naar je nieuwe woning als je deze vorm van opslag inzet voor bijvoorbeeld een verhuizing.

Kosten soorten opslagruimte

De prijzen voor deze verschillende soorten opslagruimte zijn uiteraard anders en behalve mobiele opslag afhankelijk van een aantal factoren.

  • Gekoeld of verwarmd, onbeperkte toegang, laden en lossen, elektriciteit etc.
  • De grootte en/of vorm van de opslagruimte.
  • De locatie van het opslagpand en jouw locatie binnen het opslagpand.
  • De gewenste huurperiode en/of opzegtermijn.

Boobox tips om geld te besparen.

Tip 1: Huur niet meer opslagruimte dan dat je nodig hebt.
De prijs van alle soorten opslagruimte wordt mede bepaalt door het aantal benodigde vierkante meters opslagruimte. 1 Boobox opslagbox heeft een inhoud van 7,5 m3. Deze inhoud is voldoende (gemiddeld) voor de inboedelopslag van 1 kamer.

Tip 2: Betaal niet voor faciliteiten waar je geen gebruik van maakt.
Maakt het niet uit waar je opslagboxen in het opslagdepot staan? Heb je geen elektriciteit nodig? En, hoef je in principe niet tussentijds bij je spullen? Betaal daar dan ook niet voor.

Boobox opslagruimte is een ideale en geld besparende oplossing voor inboedelopslag. Een Boobox opslag box reserveer je makkelijk en eenvoudig 24/7 online. Boobox opslagruimte bezorgt opslagboxen in Limburg en Noord-Brabant en in de regio’s van Nijmegen, Eindhoven, Venray, Venlo, Roermond, Weert, Sittard, Maastricht, Heerlen en Kerkrade.

Hoe werkt Boobox opslagruimte?

Staan je spullen vooraf ingepakt en klaar? Dan kost het inladen van een mobiele opslagbox minder dan 1 uur van je tijd. Uitladen gaat nog veel sneller. Reserveer vandaag nog jouw opslagruimte of verhuizing bij Boobox.