Back to Berichten

Mobiele opslagboxen waarom en wanneer huren?

mobiele_opslagboxen

De huur van mobiele opslagboxen is een opkomende variant van Self Storage. Bij de traditionele opslag huur je een afgesproken opslaglocatie en je brengt zelf je spullen naar je opslagslagruimte. Bij mobiele opslag komen de mobiele opslagboxen naar jou toe en worden vervolgens opgehaald en opgeslagen. Deze modernere vorm van inboedelopslag wint snel aan populariteit vanwege de prijs en het gemak.

Waarom wordt het huren van mobiele opslagboxen zo populair?

Mobiele opslag regel je gewoon heel gemakkelijk online vanuit je luie stoel én je hoeft zelf de deur niet eens uit. Het mobiele opslagbedrijf plaatst op de afgesproken dag een mobiele opslagbox voor de deur van je woning of bedrijf. Een opslagbox heeft een inhoud van ongeveer 7,5 m3. De inhoud van een opslagbox is meestal voldoende voor de inhoud van 1 kamer. Een opslagbox past ook perfect op de parkeerplek van 1 personenauto. Je hebt ook geen vergunning nodig voor het tijdelijk laten plaatsen van mobiele opslagboxen.

Het enige wat jij zelf doet is het inladen van je spullen. Je sluit vervolgens de opslagbox goed af met het bijgeleverd slot. Heb je je spullen vooraf al ingepakt en klaar staan? Dan neemt het inladen van je opslagbox niet meer dan een uur van je tijd in beslag. Je dierbare spullen worden bij jou voor de deur opgehaald, veilig opgeslagen, en weer terugbezorgd wanneer jij ze graag retour wilt.

Traditionele Self Storage bedrijven bieden opslagruimte aan in diverse formaten. De prijs is dus afhankelijk van het aantal vierkante en/of kubieke meters, maar ook van de ligging binnen het opslagdepot. Zaken zoals verwarming, elektriciteit en onbeperkte toegang bepalen ook de hoogte van de huur. Wil je niet betalen voor zaken waar je toch geen gebruik van maakt? Ga dan voor de huur van mobiele opslagboxen.

Wanneer is het huren van mobiele opslagboxen interessant?

Verkoop huis bevorderen door tijdelijk meubels opslaan

Het is een goed idee om meubels die overbodig zijn tijdelijk op te slaan wanneer je je huis sneller wilt verkopen. Je huis lijkt immers groter als het minder vol staat, met als gevolg dat kopers eerder zullen toehappen.

Tijdens een verbouwing spullen veilig en verzekerd opslaan

Probeer tijdens de verbouwing je spullen tijdelijk en veilig op te slaan. Je voorkomt daarmee beschadigingen en de kans op diefstal. Sommige inboedelverzekeringen sluiten een verbouwingsperiode namelijk ook uit in de voorwaarden. Mobiele opslagboxen huren en je spullen veilig en verzekerd opslaan kan al voor enkele dagen, weken of maanden als dat nodig is.

Opslag huren tijdens gedwongen zoektocht nieuwe woonruimte

Ga je een jaar naar het buitenland? Ga je binnenkort scheiden? En, moet een van jullie al tijdens de scheiding op zoek naar een nieuwe woning? Huur mobiele opslagboxen en sla je boedel tijdelijk op. Laat je opgeslagen spullen rechtstreeks bezorgen op je nieuwe adres zodra je weer een nieuwe huur- of koopwoning hebt gevonden.

Inboedel ouder(s) opslaan door verhuizing naar kleinere woning

Bij een verhuizing naar een kleinere woning of zorginstelling is het afscheid nemen van spullen vaak noodzakelijk. Heb je geen plaats, maar wil je dierbare spullen van je ouders nog niet meteen wegdoen? Dankzij goedkope mobiele opslag is het mogelijk om deze waardevolle en emotioneel belangrijke spullen tijdelijk te behouden.

Er zijn natuurlijk talloze redenen te bedenken waarom het huren van mobiele opslagboxen interessant is. Kijk op de website van BOOBOX voor meer informatie. Vraag ook gerust een vrijblijvende offerte aan, of boek meteen een Boobox mobiele opslagbox.

Share this post

Back to Berichten