Back to Berichten

Zijn mijn meubels tijdens de verbouwing wel verzekerd en veilig?

verbouwing

Eindelijk is het zover! De verbouwing in je huis gaat beginnen en je staat te trappelen van ongeduld en enthousiasme. Wat minder prettig is van een verbouwing is dat je spullen bijna altijd in de weg staan. Heb je net een nieuw huis gekocht, dan doe je er slim aan om zou weinig mogelijk van je inboedel mee te nemen. Zorg dat je alleen het hoogstnoodzakelijke in je nieuwe woning hebt. Je gereedschap, een bed en koelkast zijn vaak al voldoende. Probeer de rest van je inboedel tijdelijk op te slaan. Dit is overigens ook aan te raden wanneer je je huidige woning gaat verbouwen.

Inboedelverzekering tijdens verbouwingsperiode

Wat niet iedereen weet is dat sommige inboedelverzekeringen een verbouwingsperiode uitsluiten in hun voorwaarden. Je gaat verbouwen en ineens zijn je dierbare spullen niet meer verzekerd. Terwijl tijdens een verbouwing je inboedel juist extra kwetsbaar is voor beschadiging en diefstal. Spullen staan toch negen van de tien keer in de weg. Je moet ze telkens verplaatsen in je huis. Dit is niet alleen onhandig, ook het risico op beschadiging is veel groter. Je spullen ontkomen ook bijna niet aan al het stof wat de verbouwing met zich mee brengt. Ook de kans op diefstal wordt groter. Deuren staan vaak open en het is niet altijd te overzien wie er allemaal in- en uitloopt.

Waar laat je je inboedel tijdens de verbouwing?

Er zijn natuurlijk allerlei manieren om je meubels en andere spullen op te slaan. Misschien is er ruimte in je garage. Dan moet je evengoed letten op vocht, ongedierte en diefstal. De spullen buiten opslaan onder een overkapping of zeil is eventueel ook een optie. Dit kan eigenlijk alleen in de zomer. Je kunt opslagruimte vragen bij vrienden of familieleden, een garagebox huren, of een tijdelijke opslag nemen.

Boobox opslagruimte huren tijdens de verbouwingsperiode

Wil je met een gerust hart aan je verbouwing kunnen beginnen? Zorg er dan voor dat je inboedel verzekerd en veilig staat opgeslagen. Sommige inboedelverzekeraars sluiten een verbouwingsperiode dus uit. Controleer dus de voorwaarden van je inboedelverzekering. Boobox slaat je dierbare spullen verzekerd en veilig voor je op zo lang als het nodig is. Je kunt je inboedel opslaan voor enkele dagen, weken, maanden of nog langer als dat nodig is. Geef dit vooraf wel door bij je verzekeraar.

Hoe werkt Boobox mobiele opslagruimte huren?

Boobox maakt het jou zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk. Je huurt het aantal mobiele opslagboxen die je nodig hebt eenvoudig en makkelijk online. Je geeft ook meteen online aan wanneer en waar Boobox je inboedel moet komen ophalen. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is inladen voor je deur. Boobox haalt je spullen op zodra je alles hebt ingeladen en slaat ze tijdelijk op in het depot. Je geeft online door op welke dag Boobox je spullen retour moet brengen, en het enige wat jij doet is uitladen. Kijk hier voor meer informatie. Toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 0475-476319

Share this post

Back to Berichten