Verhuizen, zelf doen of laten doen?

verhuizen

Verhuizen met een verhuisbedrijf of kiezen voor een doe-het-zelf verhuizing? Kies voor de verhuizing die het best bij jou en je budget past.

Doe-het-zelf verhuizen

Ben je erg handig en is het vinden van voldoende hulptroepen onder familieleden en vrienden absoluut geen probleem? Dan is doe-het-zelf verhuizen het overwegen waard en wellicht een stuk goedkoper dan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het is natuurlijk mede afhankelijk van de kosten van een verhuisbusje of aanhanger en het aantal keren dat je wellicht heen-en-weer moet rijden. De prijzen lopen sterk uiteen. Vraag dus bij meerdere verhuurbedrijven een prijs op. Vergelijk naast het aantal m3 (en laadklep) ook het aantal vrij te rijden kilometers, de hoogte van het eigen risico, borg, de dekking, de huurperiode enz. Een aanhanger huren is goedkoper dan een verhuis bus. Houd ook hier rekening met regels en voorwaarden.

Het is verstandig om je inboedel te verhuizen in professionele verhuisdozen. Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Dat is afhankelijk van de grootte van je woning, of je veel spullen hebt en met hoeveel personen je woont. Gemiddeld heb je per persoon ongeveer 20 verhuisdozen nodig. Verhuisdozen kun je lenen, huren of zelf kopen. Hoe beter de kwaliteit van je verhuisdozen is, des te minder is de kans dat ze scheuren onder het gewicht van de inhoud. Het is voor je hulptroepen ook een geruststelling als ze dozen sjouwen die niet elk moment onder het gewicht kunnen bezwijken.

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf neemt je letterlijk en figuurlijk veel uit handen. Een goed verhuisbedrijf voorkomt stress. De kosten voor verhuisbedrijven lopen echter sterk uiteen. Elk jaar schakelen een paar honderdduizend mensen een verhuisbedrijf in. Maar dat wil niet zeggen dat alle verhuizingen even vlekkeloos verlopen. Je kunt natuurlijk kiezen tussen een verhuizing door een erkend of niet-erkend verhuisbedrijf. Erkende verhuizers werken allemaal onder dezelfde voorwaarden. Niet-erkende verhuizers zijn niet aangesloten bij een brancheorganisatie maar zijn vaak goedkoper. Lees dus goed de algemene voorwaarden en het eventuele verplichte eigen risico.

De prijsverschillen tussen verhuisbedrijven zijn enorm. Ook bij de Erkende Verhuizers. Vraag dus meerdere offertes aan. Een goede inschatting van de grootte van je inboedel is hierbij ook van belang. Let naast de prijs ook op de voorwaarden. Werken ze met een all-in prijs of met een uurtarief op basis van nacalculatie? Extra kosten op basis van nacalculatie zijn altijd voor jou.

Verhuizen met Boobox opslagruimte

Een verhuizing met Boobox is een mooi alternatief voor doe-het-zelf verhuizen en verhuizen met een verhuisbedrijf. Het enige wat jij bij Boobox hoeft te doen is het zelf inpakken en inladen van je spullen. Je reserveert bij Boobox opslagruimte een datum en tijdstip inclusief het aantal opslagboxen die je nodig hebt voor je inboedel (gemiddeld 1 Boobox opslagbox per kamer). Boobox bezorgt de opslagboxen bij je woning op de afgesproken dag en tijd. Je hebt voor een paar uur opslagboxen bij je deur geen vergunning nodig. Je laadt al je spullen in en sluit vervolgens af met de bijgeleverde sloten. Boobox haalt de opslagboxen weer op en bezorgt ze op jouw nieuwe adres. Vervolgens begin je daar zelf weer met uitladen.

Je betaalt bij Boobox opslagruimte gewoon 1 vaste prijs per opslagbox. Bij Boobox kun je al verhuizen vanaf € 207,- Maar ook voor professionele KlikKlak verhuisdozen ben je bij Boobox op het goede adres.